miten tulla headhuntatuksi

Miten tulla headhuntatuksi?

1.6.2021

Viisi vinkkiä, joilla parannat mahdollisuuksiasi tulla headhuntatuksi.

Suorahaku eli headhunting on yleistynyt viime vuosina huomattavasti. Termillä viitataan rekrytointiin liittyvään hakuprosessiin, jossa ei välttämättä käytetä julkisia työpaikkailmoituksia. Monesti suorahaku toteutetaan suorahakuun erikoistuneen yrityksen avulla, jolloin suorahakukonsultti ottaa yhteyttä potentiaalisiin kandidaatteihin ja selvittää heidän kiinnostustaan uutta työpaikkaa kohtaan. (https://wecon.fi/suorahaku-tehostaa-rekrytointia/)

Voit olla oman alasi huippuammattilainen, mutta siitä tietävät vain ne ihmiset, joiden kanssa työskentelet tai teet yhteistyötä. Jos tavoitteenasi on kuitenkin laajentaa osaamistasi ja edetä urallasi myös oman organisaatiosi ulkopuolella, niin voi olla hyödyllistä välittää osaamisestasi tietoa muillekin. Listasimme viisi helppoa vinkkiä, joiden avulla voit itse parantaa mahdollisuuksiasi tulla headhuntereiden suunnalta huomatuksi ja saada enemmän mielenkiintoisia työtarjouksia.

# 1 LinkedIn-profiili kuntoon

LinkedInistä on tullut modernin rekrytoijan yksi tärkeimmistä työkaluista ja se toimii usein myös yhtenä tärkeimpänä työkaluna monissa suorahakuprojekteissa. Ei siis ole yhdentekevää, millainen LinkedIn-profiilisi on. Jotta sinulla on paremmat mahdollisuudet saada suorahakukonsultti ottamaan yhteyttä juuri sinuun, kannattaa profiilin luomiseen panostaa.

Netistä löytyy paljon ohjeita hyvän LinkedIn-profiilin rakentamiseen. Kerro osaamisestasi selkeästi ja käytä aiheeseen liittyviä hakusanoja. Tarkista, että oleelliset vahvuutesi löytyvät profiilistasi.

# 2 Seuraa suorahakutoimistoja

Suurin osa suorahakutoimeksiannoista täytetään ns. anonyymisti eli rekrytointiprosessissa ei käytetä julkista ilmoitushakua. Kuitenkin osassa toimeksiannoista hyödynnetään myös aktiivisia hakijoita ja tehtävistä saatetaan ilmoitella ainakin suorahakutoimiston omissa verkostoissa ja some-kanavissa. Kannattaa siis ehdottomasti seurata suorahakuyrityksiä esim. LinkedInissä.

Ota WeCon seurantaan osoitteessa: https://www.linkedin.com/company/wecon-oy/

# 3 Verkostoidu suorahakukonsulttien kanssa

Suorahakutoimistojen lisäksi sinun kannattaa myös verkostoitua aktiivisten headhuntereiden kanssa. Yleensä rekrytointien parissa työskentelevät ihmiset sekä erityisesti headhunterit verkostoituvat eri alojen osaajien kanssa mielellään ja todennäköisesti hyväksyvät verkostoitumiskutsut, vaikka eivät henkilöä entuudestaan tuntisikaan. Parantaaksesi mahdollisuuksiasi, voit toki myös kirjoittaa lyhyen saatetekstin verkostoitumiskutsun yhteyteen, jossa kerrot kiinnostuksestasi osallistua hänen kauttaan avautuviin suorahakutoimeksiantoihin.

# 4 Ota rohkeasti yhteyttä suorahakuyrityksiin

Useimmilla suorahakutoimistoilla on verkkosivuillaan mahdollisuus jättää avoin hakemus ja CV, joiden avulla pääset osaksi heidän kauttaan tulevia suorahakutoimeksiantoja. Monessa tapauksessa voit myös tilata ns. työpaikkavahdin, jolloin saat ensimmäisten joukossa tiedon, kun profiiliisi sopiva tehtävä tulee hakuun kyseisen yrityksen kautta. Näiden lisäksi voit tietysti olla myös puhelimitse suoraan yhteydessä suorahakutoimistoon ja keskustella osaamisestasi ja tulevaisuuden uratoiveistasi tarkemmin. Muista kuitenkin aina miettiä viestisi etukäteen ja pidä keskustelu tiiviinä.

WeConin sivuilla voit jättää avoimen hakemuksen tai tilata työpaikkavahdin osoitteessa: https://wecon.fi/avoimet-tyopaikat/

# 5 Ole aktiivinen ja osallistu keskusteluihin

Edellisten toimenpiteiden lisäksi kannattaa olla aktiivinen ja osallistua oman alan keskusteluihin esim. LinkedInissä. Osoita ammattitaitosi tuottamalla ja jakamalla hyödyllistä sisältöä verkostollesi. Uskalla olla aidosti jotain mieltä asioista, mutta luonnollisesti positiivisessa hengessä. Headhunterin näkökulmasta on mielenkiintoista lukea, minkälaisia julkaisuja olet tehnyt tai mihin aiheisiin olet ottanut kantaa. Nämä kaikki muodostavat sinusta kuvan oman alasi asiantuntijana ja herättävät kiinnostuksen tutustua sinuun tarkemmin.


Täältä voit lukea lisää suorahakupalvelustamme.

Ota yhteyttä